Pass the floorball -kampanja

Suomen suurimman salibandyturnauksen Helsinki Floorball Cupin yhteydessä järjestetään Pass The Floorball -kampanja. Kampanjan järjestää Arena Center yhteistyössä Suomen Salibandyliiton ja kansainvälisen salibandyliiton IFF:n kanssa.

Kampanjan tavoitteena on korostaa toisten kunnioittamista, koska toisten kunnioittaminen unohtuu joskus pelikentällä ja sen ulkopuolella, joko tietoisesti tai tiedostamatta. Kunnioittaminen syntyy avoimuudesta, rehellisyydestä, kuuntelemisesta, hyvästä käytöksestä ja oikeudenmukaisuudesta, joten jokainen voi vaikuttaa omalla positiivisella toiminnallaan toisen onnistumisiin, kokemuksiin ja elämyksiin.

Pass The Floorball -kampanja Helsinki Floorball Cupissa 2018

Helsinki Floorball Cup kerää noin 20 000 salibandypelaajaa, -valmentajaa, -tuomaria ja -kannattajaa yhteiseen kansainväliseen suurtapahtumaan. Tuomalla Pass The Floorball -kampanjan mukaan tapahtumaan pystymme yhdessä luomaan parempaa peli- ja toimintaympäristöä toisia kunnioittamalla.

Pystymme myös jakamaan viestiä toisen kunnioittamisesta, jonka jokainen osallistuja veisi takaisin omalle paikkakunnalleen kotiin, kouluun ja ystäväpiiriin.

Kunnioitus palaajan, valmentajan, tuomarin ja kannattajan näkökulmasta

Tuoreet salibandyn maailmanmestarit Miko Kailiala ja päävalmentaja Petri Kettunen kertovat pelaajan ja valmentajan näkökulmasta kuinka tärkeää toisen kunnioitus on salibandyssa.

Suomen salibandyliiton erotuomarikouluttaja Jukka Parviainen ja kannattaja Merja-Leena Turunen kertovat kuinka kunnioitus toisia kohtaan toteutuu tuomarin ja kannattajan näkökulmasta.

Pelaajana

Osoitat kunnioitusta ottamalla kaikki joukkuekaverit huomioon kentällä ja sen ulkopuolella. Kehumalla joukkuetovereita hyvistä suorituksista ja kannustamalla epäonnistumisten hetkillä luot ilmapiirin, jossa on kiva pelata. Joukkuepelaajana kunnioitat myös yhdessä sovittuja sääntöjä ja toimintatapoja, joiden avulla joukkueesi toimii kampanjan arvojen mukaisesti.

Miko Kailiala #87

”Mielestäni tärkein asia toisen kunnioittamisessa on pelata täysillä, niin treeneissä kuin peleissä. Totta kai sen täytyy näkyä myös omassa käytöksessä, hyvän maun rajoissa.”

- Suomen salibandymaajoukkueen ja EräViikingit hyökkääjä

Valmentajana

Olet tasapuolinen kaikkia joukkueesi pelaajia kohtaan. Kannustamalla ja tukemalla mahdollistat pelaajia hyviin suorituksiin sekä luot iloa ja energiaa heidän pelaamiseensa. Valmentajana muistat kehua ja antaa rakentavaa palautetta pelaajillesi, koska nämä elementit ovat tärkeä osa peliä ja hyvää toimintaympäristöä.

Petri Kettunen

”Valmentaja osoittaa kunnioitusta olemalla läsnä ja kuuntelemalla pelaajiaan. Maajoukkueessa jokaisessa kohtaamisessa kunnioitus on vahvasti läsnä pelaajien ja valmentajien välillä, sekä ennen kisoja, että niiden aikana.”

- Suomen miesten salibandymaajoukkueen päävalmentaja

Tuomarina

Olet auktoriteetti ja pelin johtaja, jonka tavoite on olla tasapuolinen ja huolehtia kaikkien turvallisuudesta. Kunnioittamalla joukkueita tasapuolisesti mahdollistat reilun pelin. Ohjaamalla ja olemalla esimerkkinä teet pelistä onnistuneen ja samalla ansaitset samalla muiden kunnioituksen.

Jukka Parviainen

”Erotuomaritoiminnan lähtökohta on puolueettomuus. Tämän kautta kunnioitus korostuu tuomareiden toiminnassa. Myös pelin johtaminen ja hyvät vuorovaikutustaidot ovat niitä elementtejä, millä tuomari osoittaa ja ansaitsee kunnioitusta kentällä."

- Suomen salibandyliiton erotuomaripäällikkö

Kannattajana

Tukemalla ja kannustamalla vaikutat parhaiten joukkueesi onnistumiseen. Pelaajille on tärkeää, että he saavat rauhassa keskittyä valmentajan ohjeistuksiin ja pelaamiseen sääntöjen mukaisesti. Kannattajana kunnioitat myös valmentajan ja tuomarin toimintaa antamalla heille työrauhan.

Merja-Leena Turunen

"Positiivinen kannustaminen on paras keino tukea joukkuetta. Antaa pelaajien hoitaa pelaaminen, valmentajien valmentaminen ja tuomarien tuomarointi —me hoidamme sen, mistä meistä on eniten apua."

mitEn Sinä kunnioitat toista?